Uit diep blauw

Uit diep blauw 180

Eva, een jonge ontwerpster, kleedt zich om in de riante woning van haar ouders, waar zij haar atelier heeft. Ze wacht op haar, een stuk oudere, vriend Robbert die ondertussen omrijdt voor een fles champagne. Hij hoopt lang en uitgebreid te vieren met zijn ‘ekstertje’ dat hij zijn bedrijf in corrigerend ondergoed heeft verkocht.

Maar dan is daar opeens Sharif, Eva’s pleegbroertje en eerste vriendje. Sharif, Robbert en Eva zagen elkaar voor het laatst op een moment dat hun toekomst voorgoed veranderde. Nu is Sharif terug met een baard en principes. Eva ziet zich geconfronteerd met twee mannen die tegenovergestelde werelden vertegenwoordigen.

Het jonge schrijftalent Maaike Bergstra schreef met Uit diep blauw een geestig drama vol suspense, een scherp en spannend stuk over idealisme en opportunisme. Over hoe de blik van een ander je kan veranderen en hoe je je daaraan ontworstelt. De voorstelling is een productie van Bellevue Lunchtheater en gaat na de speelperiode in Theater Bellevue t/m 24 november 2015 op tournee.

 

spel Saman Amini, Keja Klaasje Kwestro, Michiel Nooter
tekst Maaike Bergstra
regie Daria Bukvić
vormgeving Dymph Boss
geproduceerd door Bellevue Lunchtheater
mede ontwikkeld bij De Tekstsmederij