Oost

Oost bundel (groot site)

Vanaf mei 2012 tot mei 2013 organiseert Schrijvers uit Oost zes bijeenkomsten waarin schrijvers in een levendig gesprek ingaan op hun inspiraties (filmfragmenten, fotografie en beeldende kunst, literatuur en (live-) muziek). Iedere editie wordt gebracht op een andere plek. Nieuw talent wordt gevonden met de wedstrijd Schrijf je Straat.

Een door Uitgeverij Babel & Voss zorgvuldig uitgegeven verhalenbundel is het resultaat van deze zinderende bijeenkomsten. Speciaal voor de bundel Oost en het programma schrijven de auteurs nieuw werk. Hun bijdragen worden aangevuld met winnende verhalen uit de terugkerende wedstrijd Schrijf je straat en teksten van de redactie. De redactie bestaat uit Marian Boyer, Teuntje Klinkenberg, Claartje van den Broek en Maaike Bergstra.

Van Maaike Bergstra is het verhaal Till I run with you opgenomen in de bundel. Naast de organisatie en het redactiewerk dat ze voor Schrijvers uit Oost doet, neemt ze ook interviews voor haar rekening.

In 2014/2015 worden opnieuw zes programma’s georganiseerd. De redactie bestaat uit Teuntje Klinkenberg, Jessica Swinkels en Maaike Bergstra.